Ker si sama ne upam direkt v trgovino ,kjer prodajajo kompresijske nogavice, saj bi potrebovala nasvet, katere izbrati od zdravnika, kajti imam dve veliki krčni žili. Ne verjamem, da je osebje v trgovini tako strokovno poučeno, da bi mi lahko pomagalo. Naročila sem se pri zdravniku, ker pa sem imela nekaj dni časa, sem vseeno bila radovedna in šla v trgovino z kompresijskimi nogavicami. Prodajalka je bila sicer prijazna, vendar se je videlo, ko sem rekla, da potrebujem kompresijske nogavice po meri, da je zmedena. Kar je razumljivo, saj ona ne more vedeti, kakšno je moje zdravstveno stanje krčnih žil, da pa ji jaz svoje noge kažem pred pultom, padi ne gre.

Sicer je bila resnično prijazna in skušala pomagati, vmes pa je seveda svetovala naj obiščem prej zdravnika in on mi bo natančno povedal in svetoval prave kompresijske nogavice po meri, ki bomo pomagale moji težavi glede krčnih žil. Vesela sem bila, da ji ni bil cilj prodati, ampak je odreagirala odgovorno in prav je, da bi vsi prej stopili do zdravnika, da nam ob predpiše kompresijske nogavice po meri, ki bodo odgovarjale našim težavam in bodo predpisane samo za nas.

Tako sva se z zdravnikom pogovorila o težavi, pogledal si je moje krčne žile na nogah in predpisal zdravljenje, ter svetoval glede kompresijskih nogavic po meri. Tako sem mirna odkorakala nazaj v trgovino z točno željo, kaj želim imeti. Spomnila sem me je tudi prodajalka in bila vesela, da sem točno vedela, katere kompresijske nogavice po meri želim, kajti zavedati se moramo, da imamo različne težave in prav zato obstajajo različne kompresije nogavic, da lahko uporabljamo točno tiste, ki bodo pomagale vašim krčnim žilam. Tako kompresijske nogavice po meri dobite v specializiranih trgovinah za to in tudi lekarne jih prodajajo.