Že nekaj večerov se težko odpravim spat. Proti večeru me začnejo boleti kosti ali vsaj mislim, da je to. Trga me in vleče, cuka, bolečina je tako neprijetna, da ne morem spati. Poskušala sem že nekaj stvari, a mi nobena še ni pomagala.

Včeraj sem si pred spanjem privoščila kopel, saj sem upala, da me kosti, da sem pozabila na bolečine. Oblekla sem toplo pižamo, ki se je grela na radiatorju, obula tople nogavice in odšla v posteljo pod toplo odejo. Veselje pa ni trajalo predolgo. Že po kaki uri, me je prebudila ponovno trgajoča se bolečina. Tudi kopel ni pomagala.

Sedaj se pa sprašujem, ali so sploh krive kosti, ali je kaj drugega. Vzela sem tudi že nekaj različnih protibolečinskih tablet, vendar tudi niso pomagale. Kaj lahko še naredim. Vročine nimam, pa tudi če bi bila gripa, bi se sedaj že razvila. Tudi delala nisem ničesar takega, da bi si lahko pretegnila kakšno mišico ali kaj. Saj veste, kako je videti, ko prekopate cel vrt, pa vas boli križ in roke, pa hrbet. Na tak način me bolijo kosti, zato sem predvidevala, da je to. Ampak zgleda bo nekaj drugega.

Potem sem se pa spomnila, da je napovedana sprememba vremena in pomislila, da je to vzrok za boleče kosti, a nisem povezala, ker se mi to še nikoli ni zgodi. Verjetno sem prišla v tista leta, ko pravijo, da sprememba vremena vpliva na kosti pri človeku. Bom počakala še kakšen dan, da vidim, če bo kaj bolje.