Živela sem v mestu, ki je imeli v bližini en velik park, v katerem so bili postavljeni razni rekviziti za treniranje. To je bila pot po gozdu do vrha hriba. Povabila sem prijateljice, da gremo na street workout ob vikendih. Takoj so bile za to, da začnemo z novo metodo telovadbe.

Najprej smo se dobile v parku in pogledale navodila, kajti vsak rekvizit je imela zraven stojalo, na katerem so bila navodila za vadbo. Začele smo pri drogu, kjer je bilo potrebno uporabljat lastno težo. Meni je to šlo najtežje, ker sem bila nekoliko težja od ostalih prijateljic. Potem so sledili elementi za ravnotežje. To so bili leseni krogi, ki so se pod nogami premikali. Tu smo lahko videle, kako smo različne glede ravnotežja. Ene so to z lahkoto opravile, drugim pa je ta vaja povzročala precejšne težave. Potem so sledile vaje za roke, predsvem raztezanje. Meni je bil najljubši rekvizit tisti, kjer si raztegnil noge, tako da so šle ena naprej in ena nazaj in je sledilo gibanje. Za celotne program je bilo izdelanih štiriindvajset rekvizitov. Vadili smo dve uri, tako da smo se pošteno natrenirale. Po dveh mesecih se je naša vadba street workout začela obrestovati. Lažje sem hodila, bila sem veliko bolj razgibana in nisem bila več toliko utrujena. Izgubila sem devet kilogramov, za kar sem bila še posebej vesela. Nismo vedno samo na street workout vadbi ampak pridejo tudi drugi ljudje, tako da je potrebno mogoče včasih tudi malo počakat ali greš naprej na naslednji rekvizit in se nato vrneš nazaj.

Sedaj je še mojo mamo začela zanimat street workout vadba in bova skupaj hodili, ko mi bo čas dopuščal. Ko se vozim v službo, vidim, da je teh parkov veliko, vendar so pogosto prazni. Vadba street workout je koristna in zabavna hkrati, zato priporočam, da jo vpeljete v svoj vsakdan.

S prijateljicami sem začela uvajat street workout v svoje življenje